Η ελληνική χλωρίδα βρίθει από αρωματικά φυτά, πολλά από τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στην ελληνική κουζίνα και στην παραδοσιακή φαρμακευτική, γι’ αυτό και είναι γνωστά και ιδιαίτερα αγαπητά στους φυσιοδίφες, στους λάτρεις της γαστρονομίας κι όχι μόνο. Τέλεια προσαρμοσμένα στο εδαφοκλιματικό περιβάλλον και εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, μπορούν να σταθούν είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμούς τους, είτε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αρωματικών κήπων, δημιουργώντας άριστα οπτικά αποτελέσματα και οσφρητική πανδεσία. Τα αρωματικά φυτά μπορούν να δώσουν λύσεις και σε κήπους όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες είναι αντίξοες (έντονα ξηροθερμικές συνθήκες, χαλικώδη εδάφη), καθώς πολλά από αυτά είναι προσαρμοσμένα σε τέτοιες συνθήκες και μπορούν να επιβιώσουν εκεί όπου άλλα φυτά αδυνατούν.
Αρμπαρόριζα (Geranium roseum)
Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum)
Βασιλικός (Ocimum basilicum)
Δάφνη (Laurus nobilis)
Δεντρολίβανο (Rosmainus officinalis)
Δίκταμος (Origanum dictamnus)
Δυόσμος (Mentha viridis)
Θρούμπι (Satureja thymbra)
Θυμάρι (Thymus vulgaris)
Λεβάντα (Lavandula sp.)
Λουίζα (Alousia triphylla)
Ματζουράνα (Origanum majorana)
Μελισσόχορτο (Melissa officinalis)
Μέντα (Mentha sp.)
Ρίγανη (Origanum vulgare)
Τσάι του βουνού (Sideritis sp.)
Φασκόμηλο (Salvia officinalis)
Φλησκούνι (Mentha pulegium)